Imotski svitnjak

Imotski-svitnjak.com
 
 
Ocijenite ovaj članak
(8 glasova)
Post 14 Siječanj 2016 By In Fotogalerija

Imotski ima dugu, bogatu i neprekinutu tradiciju mačkaravanja i pokladnih manifestacija. S ovom fotogalerijom Brace Ćosića želimo vas malo prisjetiti kako je to izgledalo prijašnjih godina...

Ocijenite ovaj članak
(9 glasova)
Post 12 Siječanj 2016 By In Fotogalerija

Biokovo (Bijakova) je najveća i najzanimljivija dinarska gora u Dalmaciji koju krasi iznimna pejzažna raznolikost, razigranost krških oblika, bogatstvo živog svijeta te obilje kulturno – povijesnih detalja. Djelić  ljepote ove 70 kilometara duge planine  možete otkriti u ovoj fotogaleriji Joška Vukosava.

Ocijenite ovaj članak
(6 glasova)
Post 15 Studeni 2015 By In Fotogalerija
Ocijenite ovaj članak
(6 glasova)
Post 31 Listopad 2015 By In Fotogalerija

Dužinom obronaka što sa sjevera tonu u polje, od Grančića do Rebića kuća i dalje prema istoku, doslovce ispod svakog kamena izvire voda i poplavljuje tlo. Kvrgave stare vrbe obrubljuju vodene posjede starosjedilaca što za ljetnih vrućina presuše i postaju zeleni pašnjaci.

Ocijenite ovaj članak
(9 glasova)
Post 17 Listopad 2015 By In Fotogalerija

U ovoj fotogaleriji donosimo vam trideset fotografija Imotskog. Fotografije su uglavnom snimljene šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća, ima i starijih, a ustupio nam ih je Vedran Vrčić.

Ocijenite ovaj članak
(3 glasova)
Post 19 Rujan 2015 By In Fotogalerija

Zaštićeno je 1971. godine, a prostire se na površini od 10,24 kvadratnih kilometara. To je prostrano poplavno područje u dijelu Imotskog polja, koje je dio godine pod vodom, a samo je jedan mali dio pod vodom je cijele godine (Prološko jezero). Ovo Blato je tipičan primjer poplavnih krških polja u Dalmaciji, kakva su danas uglavnom uništena odvodnjom u svrhu proširenja poljoprivrednih površina. Nesumnjive su i njegove estetske i ekološke vrijednosti kao obitavalište ptica močvarica, uglavnom na zimovanju i preletu.

Galerija fotografija

Stranica 1 od 2
Nalazite se ovdje: Naslovna Fotogalerija