Imotski svitnjak

Imotski-svitnjak.com
 
 

Nova knjiga u zavičajnoj biblioteci Istaknuto

Post 22 Siječanj 2017 In Novosti By
Ocijenite ovaj članak:
(3 glasova)

Naklada JURČIĆ ima osobitu čast i zadovoljstvo obavijestiti čitatelje Imotskog Svitnjaka da je  MORLAKOVA PEĆINA, roman autora Nedjeljka Kaveljevića Ždere, izišla iz tiska u mjesecu studenom 2016. godine. Također nam je čast objaviti i termin prve promocije knjige koja će se održati u Zagrebu 31.1.2017. u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

O knjizi će govoriti glasoviti novinar Goran Milić  i Franjo Marinković (urednik), a ulomke iz knjige čitat će poznati hrvatski glumac Darko Janeš.
Također nam je posebno zadovoljstvo najaviti i skoru promociju knjige u Imotskom, a ovom prigodom želimo izraziti posebnu zahvalu Turističkoj Zajednici grada Imotskog, koja je zdušnom potporom sudjelovala u predfinanciranju priprema za tisak knjige.


Knjigu MORLAKOVA PEĆINA se već može nabaviti u knjižarama u Zagrebu, a nakladnik će uskoro započeti pregovore i s knjižarom u Imotskom kako bismo je približili i vašim cijenjenim čitateljima. O terminu održavanja promocije u Imotskom, nakon obavljenih dogovora s domaćinima u Imotskom, vaši čitatelji će također biti obaviješteni.


Naklada Jurčić ima posebnu čast, kao izvanrednu književnu preporuku knjizi MORLAKOVA PEĆINA, čitateljima Imotskog Svitnjaka citirati  pohvalan osvrt mnogostruko nagrađivanog hrvatskog književnika Ratka Cvetnića, a koji je otisnut na vanjskoj strani zadnje korice knjige.


„Dok Luka Rašelj leži u komi, priključen na medicinsku elektroniku neke zagrebačke bolnice, i dok se oko njegovog kreveta redaju uobičajene bolničke banalnosti, kroz neurološki limb u kojem pluta Lukina odlazeća svijest defiliraju protagonisti davne morlačke mladosti, zagrebačkih socijalističkih desetljeća, a uz njih, dakako, nastupaju i prvotimci našega doba. Ne skrivajući određene autobiografske motive roman Nedjeljka Kaveljevića Ždere, radiotelevizijskog producenta i nagrađivanog pjesnika, izrasta na literarno plodonosnim flashbackovima umirućeg junaka, jednog od mnogih talentiranih provincijalaca koji su sa svojim strasnim i naivnim predodžbama starog Griča brda, sa svojim željama »da zavladaju gradovima, državama, svijetom«, stvarali upravo ovakav Zagreb kakav danas poznajemo. Razapeta u vibrantnoj međuigri nezaraslih sjećanja na bol i sreću djetinjstva i podlosti što ih sa sobom nosi svako novo vrijeme Morlakova pećina pruža društveni portret širokog kadra u kojem čitatelj s dužim pamćenjem prepoznaje i mnoge stvarne primjerke iz naše donjogradske menažerije“.


         Srdačan pozdrav cijenjenim čitateljima Imotskog Svitnjaka od autora Nedjeljka Kaveljevića     Ždere i nakladnice Ane Jurčić!

Nalazite se ovdje: Naslovna Novosti Nova knjiga u zavičajnoj biblioteci